Kalendarium

Kalendarium - medlemsaktiviteter

Föreningen har verksamhet på torsdagar var fjärde vecka, dock ej under sommarperioden. Om inget annat anges är platsen föreningslokalen i norra änden av Gårdahallen (klicka här för kommunikationer och karta) och tiden från cirka 19 till 22. Program börjar normalt kl. 19.00. Försäljningen håller öppet från 18.30. Nedan presenteras medlemsaktiviteter för en viss tid framåt. Föreningsinfo från 4 januari kan du läsa här: Föreningsinfo 4 jan 2019

Lördag 26 januari 2019 – Samling kl. 11:45 på Åvägen bredvid Gamla Gårdahallen.

Årets vinterutfärd kommer lite senare än vanligt. Detta av en särskild anledning.
Den 22 januari 1959 var nämligen den första dagen som en vagn av typ M25 sattes i ordinarie trafik. Det är ett välkommet tillfälle att fira denna trotjänare till vagn som blivit lite av en symbol för Göteborg. Naturligtvis företas utfärden i några av våra M25:or även om det nu inte råkar vara samma vagn.
Vi har också bjudit in den förste betalande passageraren som reste med vagnen den gången och hoppas han har möjlighet att delta. Vi åker en tur längs gamla 9:an men tar också en sväng till andra intressanta ställen i stan. Beräknad återkomst till Gårda ca kl 14:00.

 

Torsdag 7 februari 2019 kl 19-21 – Spårvägen i Lund – P-G Andersson om Skånes nya spårväg.

Det händer mycket i den sydliga universitetsstaden Lund där man bygger spårväg från Lund C ut till forskningsanläggningen ESS. Redan nu kan man se spårvägsspåren på plats på många ställen och utformningen har nått färdigstatus på de flesta områden. PG Anderson är väl insatt i detta nydanande projekt och berättar var vi står just nu.

Denna kväll håller vår systerförening Svenska Spårvägssällskapets Göteborgsavdelning sitt årsmöte före programmet börjar, så vi öppnar inte dörrarna förrän detta är klart.

 

Lördag 23 februari 2019 kl. 13.00 – Årsmöte i Spårvägssällskapet Ringlinien

Första kallelse till årsmötet på sista lördagen i februari på Spårvägsmuseet. Avsätt lördagen för SSR. Mera kommer i senare info. Valberedningen är redan i arbete och du når denna via valberedning@ringlinien.org

 

Torsdag 7 mars Programmet är inte fastställt

Torsdag 11 april Programmet är inte fastställt

Torsdag 23 maj Utfärd